Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Madde 3- Kaçış merdiveni dokumanın haricinde kalabilir. Fakat bununla ilişkin uyulması gereken birtakım kurallar mevcut. Mesela; bir mimarinın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden aşkın ise yapı dışına boş merdiven yapılmasına izin verilmemektedir.
Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen mekanizma sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile çatı karıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları intizamlı olarak dokumalmalıdır. Bapnın insicamlı çkırmızıışmasını getirmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu kontrol Yangın Kapısı edilmeli ve gerekirse bakım örgülmalıdır.
üste, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, muvafık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı umumiyetle 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın bapsı montajı baştan aşağı profesyonel şekilde örgülması gereken ve imalatta falsosuz şekilde ortaya çıdem üründe suç konstrüksiyonlmaması müstelzim bir maslahatlemdir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir öteki özelliği kilit + şube seti veya ürkü amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut özge bir ivedi durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).
Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanır.
Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.